Met verborgen talent ga je het niet redden

Haal met een talent management systeem alles uit jouw medewerkers èn de organisatie

Talent management kan een grote rol spelen bij het behalen van de doelstellingen van jouw organisatie. Het optimaal inzetten van mensen, vanuit hun kracht, vergroot de betrokkenheid van medewerkers en verbetert de klanttevredenheid, organisatorische winstgevendheid en groei van de organisatie.

Met de onderstaande onderdelen kun je jouw volledige talent management strategie flexibel ondersteunen. Wij werken hiervoor met de SumTotal Talent Suite. Deze diensten zijn modulair opgebouwd en kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden afgenomen. Zo maken we samen het ultieme talent management systeem voor jouw organisatie.

Ontwikkeling

Doorgroeien binnen een bedrijf is niet alleen een droom van vele medewerkers, het is ook een zeer nuttig gegeven voor bedrijven zelf. Als jouw medewerker altijd goed functioneert is deze vaak toe aan een volgende stap. Door middel van het LMS kun je jouw medewerker nieuwe talenten laten ontwikkelen of vaardigheden laten verbeteren, waardoor hij echt klaar is voor een volgende stap in jouw organisatie. Dit geldt ook voor medewerkers die niet goed functioneren. Met het LMS kun je er achter komen waar hun kwaliteiten wel liggen en mogelijkheden bieden om deze te verbeteren.

Werving & selectie

Je hebt de mogelijkheid om in het systeem een specifieke functiebeschrijving toe te voegen. Deze kun je vormen tot een vacaturetekst die gedeeld wordt met de vaste recruitment bureaus waarna je de meest geschikte kandidaten kunt ontvangen. Talent management ondersteunt het proces van interne doorstromingen op basis van een vacature. De meest geschikte interne kandidaat voor de functie komt in het systeem direct naar voren. Kwaliteiten die eerst niet gezien werden kun je dankzij talent management voor de volle 100% inzetten. Dankzij talent management haal je alles uit jouw eigen medewerkers om jouw organisatie beter te laten functioneren.

Beoordeling

In het talent management systeem kunnen verschillende beoordelingsmogelijkheden worden ingezet, zoals 360 graden feedback, vastleggen gesprekscyclus et cetera. Hieruit kan worden afgeleid waar medewerkers goed in zijn, wat ze al kunnen en waar kansen liggen voor de medewerkers en de organisatie. Vaak wordt er bij een beoordeling gekeken naar wat een medewerker niet goed doet. Wij kijken liever naar wat de medewerker wel kan, maar waar tot nu toe geen gebruik van gemaakt wordt. Met talent management leer je hoe jouw medewerkers deze krachten verder kunnen ontwikkelen en inzetten in jouw organisatie.

Opvolging

Als er iemand uitvalt in de organisatie is het praktisch om intern een directe opvolger aan te kunnen wijzen. Doormiddel van het talent management systeem is direct een overzicht beschikbaar van de medewerkers met de gewenste kwaliteiten. De medewerkers kunnen zich via de opleidingen en cursussen in het LMS nog beter voorbereiden op de mogelijk nieuwe functie.

Meer weten over talent management? Download ons e-book

Een effectief geïntegreerd talent management systeem vergroot de betrokkenheid van medewerkers, wat leidt tot een verbetering van de klanttevredenheid, organisatorische winstgevendheid en groei van het bedrijf.

Meer informatie? Bel ons op 033 204 80 32

Geïnteresseerd in een talent management systeem?

Print Friendly, PDF & Email