Met verborgen talent gaat u het niet redden

Haal met een talent management systeem alles uit uw medewerkers èn de organisatie

Talent management kan een grote rol spelen bij het behalen van de doelstellingen van uw organisatie. Het optimaal inzetten van mensen, vanuit hun kracht, vergroot de betrokkenheid van medewerkers en verbetert de klanttevredenheid, organisatorische winstgevendheid en groei van de organisatie.

Met de onderstaande onderdelen kunt u uw volledige talent management strategie flexibel ondersteunen. Wij werken hiervoor met de SumTotal Talent Suite. Deze diensten zijn modulair opgebouwd en kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden afgenomen. Zo maken we samen het ultieme talent management systeem voor uw organisatie.

Ontwikkeling

Doorgroeien binnen een bedrijf is niet alleen een droom van vele medewerkers, het is ook een zeer nuttig gegeven voor bedrijven zelf. Als uw medewerker altijd goed functioneert is deze vaak toe aan een volgende stap. Door middel van het LMS kunt u uw medewerker nieuwe talenten laten ontwikkelen of vaardigheden laten verbeteren, waardoor hij echt klaar is voor een volgende stap in uw organisatie. Dit geldt ook voor medewerkers die niet goed functioneren. Met het LMS kunt u er achter komen waar hun kwaliteiten wel liggen en mogelijkheden bieden om deze te verbeteren.

Werving & selectie

U heeft de mogelijkheid om in het systeem een specifieke functiebeschrijving toe te voegen. Deze kunt u vormen tot een vacaturetekst die gedeeld wordt met de vaste recruitment bureaus waarna u de meest geschikte kandidaten kunt ontvangen. Talent management ondersteunt het proces van interne doorstromingen op basis van een vacature. De meest geschikte interne kandidaat voor de functie komt in het systeem direct naar voren. Kwaliteiten die eerst niet gezien werden kunt u dankzij talent management voor de volle 100% inzetten. Dankzij talent management haalt u alles uit uw eigen medewerkers om uw organisatie beter te laten functioneren.

Beoordeling

In het talent management systeem kunnen verschillende beoordelingsmogelijkheden worden ingezet, zoals 360 graden feedback, vastleggen gesprekscyclus et cetera. Hieruit kan worden afgeleid waar medewerkers goed in zijn, wat ze al kunnen en waar kansen liggen voor de medewerkers en de organisatie. Vaak wordt er bij een beoordeling gekeken naar wat een medewerker niet goed doet. Wij kijken liever naar wat de medewerker wel kan, maar waar tot nu toe geen gebruik van gemaakt wordt. Met talent management leert u hoe uw medewerkers deze krachten verder kunnen ontwikkelen en inzetten in uw organisatie.

Opvolging

Als er iemand uitvalt in de organisatie is het praktisch om intern een directe opvolger aan te kunnen wijzen. Doormiddel van het talent management systeem is direct een overzicht beschikbaar van de medewerkers met de gewenste kwaliteiten. De medewerkers kunnen zich via de opleidingen en cursussen in het LMS nog beter voorbereiden op de mogelijk nieuwe functie.

Meer weten over talent management? Bekijk ons e-book

E-book talent management

Een effectief geïntegreerd talent management systeem vergroot de betrokkenheid van medewerkers, wat leidt tot een verbetering van de klanttevredenheid, organisatorische winstgevendheid en groei van het bedrijf.

Meer informatie? Bel ons op 033 204 80 32

Geïnteresseerd in een talent management systeem?

Neem contact op.

SumTotal: een echte leider op HCM gebied

...
Lees meer

SumTotal migratie bij het Laurentius ziekenhuis

...
Lees meer

Wat is talent management?

...
Lees meer

Talent Management bij de Gemeente Rotterdam

...
Lees meer

Jeroen Aarts; visie op Human Resource Development (HRD)

...
Lees meer

Het geheim van onze Oranje Olympiërs

...
Lees meer

Atrivision introduceert SumTotal Talent Suite

...
Lees meer

Een digitaal CV; onmisbaar!

...
Lees meer

Organiseren van het leren bij EDF Luminus, hoe?

...
Lees meer

Prioriteiten in leren van verpleegkundigen

...
Lees meer
Print Friendly, PDF & Email