Daag je cursisten uit met Knowingo

De voordelen van Knowingo

Cursisten worden vaak overspoeld met informatie. Want wat weet jij zelf eigenlijk nog van je opleiding? Maar liefst 66% van de geleerde stof is na een maand al weer vergeten! Zonde van de tijd én van het geld. Knowingo is hier dé oplossing voor.

Wat is Knowingo?

Knowingo is een cloud-based leerplatform dat cursisten in staat stelt spelenderwijs te leren. In slechts een paar minuten per dag bouwt het platform aan het kennisniveau van de cursist. Dit gebeurt door de inzet van kunstmatige intelligentie en gamification, als antwoord op de leeruitdagingen van moderne organisaties. Bied je jouw lesstof aan via de verschillende spelelementen van Knowingo? Dan is dit vijf keer zo effectief! Dit omdat de app de aandacht trekt en zich aanpast aan het individuele leerpatroon. Ook zorgt het voor de nodige herhaling en werkt het motiverend.

Voordelen van Knowingo

Bij traditionele leervormen krijgt iedereen dezelfde stof in hetzelfde tempo en op dezelfde manier aangeboden. Terwijl iedereen anders leert! Misschien begrijpt de één de stof minder snel dan de ander, waardoor er frustratie ontstaat. Of is de stof juist te makkelijk en gaat de cursist zich vervelen. Dit is verleden tijd wanneer je Knowingo inzet.
  • Cursisten leren waar en wanneer hen dat uitkomt, gewoon op hun smartphone of tablet.
  • De unieke zelflerende kunstmatige intelligentie van Knowingo zorgt ervoor dat iedere cursist een perfect op hem of haar afgestemde leerervaring doorloopt, waarmee kennis spelenderwijs wordt opgebouwd en nooit meer vergeten wordt.
  • Je kan zelf je leertijd inplannen en op je eigen tempo leren.

De kunst van het doseren

Uit onderzoekt blijkt dat wanneer je leerstof doseert, je drie keer zoveel onthoudt dan wanneer je dat niet doet. Als je bijvoorbeeld een uur achter elkaar leert, onthoud je 18% van de lesstof. Doseer je dit in blokken van 20 minuten? Dan onthoud je 58%! Door dit voordeel van Knowingo wordt de leerstof gedoseerd en krijgen je cursisten nooit teveel informatie in één keer. En dat merk je in de resultaten!

Herhalen doet wonderen

Vaak krijgen cursisten verschillende modules aangeboden die zij afsluiten met een toets. Maar wat weet je na een jaar nog van de eerste module? De meeste kennis is dan allang weer weg. Daarom schenkt Knowingo veel aandacht aan het herhalen van de leerstof. Niet alleen na een maand, maar ook na een half jaar en zelfs nog langer. Dit zorgt ervoor dat de stof blijft hangen. https://youtu.be/neRmRNVe1Fw 2/3. Een belangrijk voordeel van knowingo.

Motiveer je cursisten

Als laatste is motivatie erg belangrijk. Hoe gemotiveerd ben je als je nu een 6 hebt gehaald, terwijl je bij de vorige module een 8 haalde? Bij Knowingo ga je naar een volgende level wanneer jij daar aan toe bent. Je gaat stapje voor stapje voor het eindresultaat: een gouden ster. Je gaat dan ook nooit een stap achteruit. Dit werkt motiverend. En motivatie is alles als het om leren gaat!

Voorbeelden van trainingen

Bij partijen als PostNL, Vodafone, Ziggo en Rentokil, maar ook overheidsdiensten zoals de SVB en IL&T wordt het platform ingezet om de kennis van medewerkers het hele jaar door op niveau te houden. Eén van de factoren van de snelle groei van de app is het feit dat Knowingo een turn-key oplossing is die snel en effectief geïmplementeerd kan worden.

Ook meer resultaat uit je trainingen halen en de voordelen van knowingo leren kennen?

Dankzij de kracht van gamification en zelflerende kunstmatige intelligentie maken we leren niet alleen leuk, maar ook meetbaar en betrouwbaar. Wil jij ook meer resultaat uit je trainingen? Atrivision gelooft in de kracht van Knowingo en helpt jou graag om jouw lesstof op die manier aan te bieden. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!
Terug naar overzicht