Verbeter jouw opleidingsaanbod

Verbeter jouw opleidingsaanbod

In de wereld van opleidingen en trainingen zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe methoden om leren leuker te maken. Ook is het belangrijk dat leren beter en sneller toegankelijker wordt. Leren waar en wanneer de cursisten maar willen. Niet alleen les in groepen of klassen, maar ook thuis of op ieder andere gewenste plek. Maar hoe faciliteer je dit als opleider, hoe verbeter je jouw opleidingsaanbod? Lees in dit blog waarom het zo belangrijk is om hierover na te denken.

Leren wordt steeds leuker
Cursisten willen steeds vaker een flexibeler leeraanbod. Aan opleiders de taak om mee te gaan in deze vraag. Dat is best een lastige uitdaging. Hoe ga je jouw lesstof online aanbieden? Past dat wel bij jouw trainingsaanbod? Wat betekent dat voor de docenten en welke kosten zijn hieraan verbonden? Steeds meer aanbieders van opleidingen hebben hierin al een stap gezet. Een aantal opleidingsinstituten heeft inmiddels een digitale leeromgeving en/of maakt gebruik van e-learning modules. Deze opleiders bieden daarnaast een online community aan waar de cursisten met elkaar kunnen overleggen en waar docenten één op één met de cursist kunnen chatten of opdrachten kunnen nakijken.

Waarom verandert ons leersysteem?
inmiddels weten we dat ‘old school’ leren niet de meest effectieve manier van leren is. De docent vertelt de theorie en legt de lesstof uit. Door het ontbreken van praktijkcasussen is het voor veel leerlingen lastig te onthouden. De lesstof dient heel vaak herhaald te worden om enigszins te blijven hangen. Daar komt nog bij dat niet iedereen op dezelfde manier of tempo leert of dezelfde belangstelling heeft. Het gevolg is dat leerlingen die op een andere manier leren buiten de boot vallen. Leren wordt dan al lang niet meer als leuk ervaren. Hoog tijd dus voor veranderingen die leren leuker kunnen maken! Maar ook efficiënter, door meer te kijken naar de persoonlijke leerbehoeften en leerdoelen. Het inbrengen van casussen uit de dagelijkse praktijk zorgt bijvoorbeeld voor herkenbaarheid en dus ook voor leerbaarheid. De techniek biedt steeds meer mogelijkheden, maar is dit ook iets voor jouw trainingsbureau of opleidingsinstituut?

Online leren is de toekomst
Online leren is leuk en handig. De docent kan zijn lessen anders inrichten en zich richten op de praktijkvragen van de leerlingen. Daardoor kunnen zij echt werken aan persoonlijke ontwikkeling. De opleider heeft overzicht en inzicht in de resultaten en kan een efficiëntie slag maken. Hierdoor kunnen er meer trainingen gegeven worden. Ook zijn de administratieve handelingen geautomatiseerd, zodat er meer tijd over blijft voor het verzorgen van trainingen. Daarom geloven wij dat online leren de toekomst is, ook voor jou!

Meer weten over het verbeteren van jouw opleidingsaanbod?
Neem dan contact met ons op.
 
Terug naar overzicht