Leren en ontwikkelen met behulp van de SLIM-subsidie!

SLIM-subsidie

MKB-bedrijven kunnen gebruiken maken van de SLIM-subsidie: de Stimuleringsregeling voor Leren en Ontwikkelen. Deze subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het MKB een vaste plek te geven, wat erop neerkomt dat er in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers. Zo zou je bijvoorbeeld door Atrivision opleidingsbehoeften in je onderneming in kaart laten brengen, of onze hulp inschakelen bij het ontwikkelen van een methode waardoor jouw werknemers hun kennis, vaardigheden en beroepshouding blijven ontwikkelen. Hiervoor kun je tot wel 80% van de investering terugkrijgen!

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid legt uit waarom de SLIM-regeling in 2020 is ingevoerd: “MKB-bedrijven vormen de ruggengraat van onze arbeidsmarkt. Bijna iedereen brengt er wel een deel van zijn carrière door. Daarom is het ook zo belangrijk dat we MKB-ondernemers een handje helpen bij het leren en ontwikkelen in hun bedrijf.” Het eerste tijdvak voor de subsidieaanvraag heeft al met succes plaatsgevonden in maart 2020. Het tweede tijdvak voor het indienen van de subsidieaanvraag staat gepland van 1 t/m 30 september 2020. Hier kan jouw bedrijf dus op tijd bij zijn!

Organiseert jouw bedrijf cursussen, trainingen of opleidingen? Dan weet je dat het organiseren en het onderwijskundig inrichten er van veel tijd kost. Het automatiseren van processen met opleidingssoftware gaat je daarbij enorm helpen. Zijn er bijvoorbeeld aanpassingen in je beleid naar aanleiding van COVID-19? Met het vangen van je veiligheids-, kwaliteits- of hygiënerichtlijnen in een interactieve e-learning voer je veranderingen in één keer in je hele organisatie door. Dan hoef je geen hele dag te plannen én weet je zeker dat je medewerkers niet simpelweg je document openen en weer wegklikken.
Ben jij benieuwd naar de diensten van Atrivision die gesubsidieerd zouden kunnen worden met de SLIM-regeling? Neem contact op en we drinken eens een kopje koffie!

Ieder MKB-bedrijf kan aanspraak maken op het subsidiebedrag van maximaal € 24.999,-. Voor klein MKB (<50 medewerkers en <10 mln omzet) bedraagt dit tot 80% van de subsidiabele kosten, en bedrijven groter in omvang tot 60%. De randvoorwaarden hiervoor zijn:
  • Je bedrijf is gevestigd in Nederland
  • Je omzet is maximaal 10 miljoen per jaar
  • Je hebt de afgelopen 3 jaar niet meer dan € 200.000,- subsidie ontvangen
Hoe gaat het precies in zijn werk?

Nadat we samen in beeld brengen hoe jouw organisatie kan profiteren van leer & ontwikkel oplossingen, ondersteunen we je met het inschrijven als aanvrager on het subsidieportaal van ‘Uitvoering van Beleid’. Hier vul je enkele formulieren in waarin je beschrijft welke stappen je wilt zetten om je werknemers een leven lang te laten leren en ontwikkelen, en hoeveel dit gaat kosten. Wanneer de aanvraag als volledig is bevonden, wordt hij getoetst op inhoud en krijg je een go of no/go. Bij groen licht kunnen we samen aan de slag met het project! Door het bijhouden van facturen en projectadministratie zoals een verslag of bewijs van de opgeleverde diensten, kun je de subsidie achteraf declareren.
Terug naar overzicht