wat je moet weten over het event

Wat je moet weten over het event

Het was bijna niet te missen, maar op de EU-Verkiezingsdag op donderdag 23 mei vond het event over microlearning en Knowingo plaats. Voor degenen die er niet bij konden zijn, doen we natuurlijk graag verslag.

Op een prachtige locatie in het midden van het Vondelpark van Amsterdam kwamen we allen samen onder het genot van een bakje koffie. Sander de Vries, directeur van Atrivision, heette alle bezoekers van harte welkom in de kleurrijke zaal die werd vergezeld door bloeiende bloemen en planten. In het verleden hebben we vaker evenementen georganiseerd maar het event over Knowingo en microlearning was een primeur.

Microlearning is een hot topic onder opleiders en organisaties, maar met welke tool kun je microlearning inzetten? Dit is de vraag waar onderwijskundige Kimm Visser zich over boog. Kimm is specialist in Knowingo en is op de hoogte van alle fijne kneepjes van de app en de potentie die Knowingo heeft. Voorafgaand aan het event werd de download voor de app beschikbaar gesteld zodat het spel kon beginnen! Op het event startten we gezamenlijk een module om het gebruikersgemak te ervaren en om het spelende element te zien. Natuurlijk namen we ook een kijkje in de achterliggende processen die je als opleider en werkgever kunt inzien: de leerprogressie op individueel- en groepsniveau en het huidige en initiële kennisniveau.

Robina van de Pol nam ons mee in de wondere wereld van microlearning. Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en een stukje theorie, werd duidelijk hoe microlearning kan worden toegepast als leermiddel. Hierna gingen we met z’n allen in gesprek over microlearning. Hoe wordt microlearning al gebruikt binnen jouw organisatie? Hoe kun je microlearning specifiek inzetten voor jouw organisatie, eventueel met behulp van Knowingo? De enthousiaste inbreng vanuit het publiek was goed voelbaar en er ontstonden interessante gesprekken over de potentie van microlearning en de toevoeging van Knowingo in bestaande LMS systemen.

De dag kon haast niet beter eindigen dan met een borreltje en hapjes in de felle zon waar er volop werd nagepraat over het programma. Er komt zeker nog een event aan! Wellicht in een andere stad, wellicht met een ander thema. We’ll keep you posted!
 
Terug naar overzicht