De nieuwe man aan het roer

De nieuwe man aan het roer

Na zes jaar als fiscalist, besloot Sander de Vries: dit past eigenlijk helemaal niet bij mij. Hij hakte de knoop door, zette een streep door zijn corporate leven en startte in 2010 succesvol zijn eerste bedrijf. Inmiddels heeft hij meer dan 100 bedrijven en meer dan 2.000 professionals geadviseerd en begeleid. Wie is deze ondernemer en nieuwe directeur van Atrivsion?

Lees hieronder zijn verhaal.


Van fiscalist naar ondernemer – vanwaar de switch?
Tijdens een grote en interessante herstructurering van een bekende scale-up, besloot ik met een vriend op vakantie te gaan. Daar begrepen mijn toenmalige collega’s niets van, maar juist tijdens deze vakantie viel voor mij het kwartje. Op een avond stond ik op het strand en dacht: ‘wat ben ik in godsnaam aan het doen met mijn leven? Ik ben geen fiscalist en vind het werk niet interessant.’ Zodra ik terug was van vakantie, heb ik mijn baan opgezegd, ben ik mijn hart gaan volgen en heb ik voor het ondernemerschap gekozen.

Wat was op dat moment jouw trigger?
Mijn gevoel zei dat ik dingen aan het doen was, die niet pasten bij wat ik écht interessant vind en waar ik gewoonweg goed in ben. Veel van mijn talenten en kwaliteiten waren niet nodig en bleven onbenut in de functie van tax lawyer. Als je iets doet wat je best wel goed kunt, maar wat is aangeleerd, dan kost het heel veel energie. Dat merkte ik aan collega’s om mij heen die hetzelfde bereikten met ogenschijnlijk meer gemak. Voor mij werd helder dat ik op het verkeerde schaakbord aan het schaken was.

Waarvan krijg jij lichtjes in je ogen? Kortom; wat is jouw persoonlijke ‘Why’?
Wanneer ik een nieuw of bestaand bedrijf een ziel en een verhaal geef waar de mensen die er werken in geloven. Wat hen inspireert en motiveert iedere dag het beste uit zichzelf te halen. Waarbij zij met een passend product en een transparant businessmodel van toegevoegde waarde zijn voor hun klanten én een positieve bijdrage leveren aan de samenleving waarin zij leven.

Wat betekent leren en ontwikkelen voor jou?
Ik denk dat leren en ontwikkelen de basis vormt van wie je bent. Feit is dat je niet altijd baby, puber, jongvolwassene etc. blijft. Je groeit, ontwikkelt je van fase naar fase. En door de keuzes die je maakt en de ervaringen die je opdoet, geef je zelf kleur aan iedere fase. In de puurste vorm betekent ontwikkelen voor mij dan ook: het vollediger worden als mens. Dat is veel meer dan beter worden in modellen maken, beter presentaties leren geven of vakinhoudelijk de volgende stap maken. En precies dát wordt vaak vergeten. Als kind mag je nog even spelen, maar daarna moet alles binnen de lijntjes en via processen en procedures. Hierdoor wordt persoonlijke ontwikkeling de slaaf van efficiëntie en effectiviteit. Wij groeien niet meer, wij worden gegroeid. Het mooie is dat je nu de reactie ziet van een gehele generatie: de Millennials. Zij zeggen: ‘waarom ligt alles al vast, dit is toch mijn leven?’

Wat betekent dit voor Atrivision?
Als specialist in leren en ontwikkelen hebben wij een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jonge mensen. Wij moeten hen volop de ruimte geven om te ontdekken en te groeien. Daarin moeten wij een voorbeeld zijn voor alle organisaties die een beroep doen op onze expertise. Daarmee komt leren en ontwikkelen in ons DNA en dat is de rode draad waarmee ik Atrivision naar 2030 wil leiden.

Wat wil je ons nog meegeven?
Wij rennen allemaal veel te veel. We staan op maandag op en beginnen. Iedereen heeft een smartphone, e-mails zijn overal te lezen, via social media staan we continue in contact met anderen. To do lijsten zijn nooit meer af en worden alleen maar langer. Veel te veel prikkels, doodvermoeiend! Zo gaan we als een denderende trein de week, de maand, het jaar en het leven door. Om dat te stoppen, moet je zelf aan de rem trekken. Gewoon eerst letterlijk stilstaan om te reflecteren. Terugkijken naar wat voor route je hebt afgelegd en bepalen wat je daarvan vindt. Het is iets wat veel organisaties en professionals lastig vinden. Maar je merkt vanzelf hoe belangrijk het is. Je moet eerst stilstaan, om echt vooruit te kunnen.
Terug naar overzicht