Werk je met een online leersysteem? Dan is gegevensbescherming cruciaal. En met de komst van de AVG is het zelfs verplicht. Daarom heeft Totara Learn, één van onze online leersystemen, onlangs een update gehad. Hierin zijn nieuwe functionaliteiten omtrent de AVG wetgeving toegevoegd. Zo weet je zeker dat je met een leermanagementsysteem van Totara Learn voldoet aan de AVG-eisen.

Totara Learn denkt mee en maakt mogelijk

Het is misschien niet het eerste waar je over na denkt, maar juist in een online leeromgeving wordt omgegaan met vertrouwelijke informatie. Denk bijvoorbeeld aan persoonsgegevens van de cursisten en betaalgegevens. Om te voldoen aan de AVG-eisen, zijn de leersystemen van Totara Learn geüpgraded naar Totara Learn 11. Met Totara Learn 11 kan je:

  • Een persoon binnen het systeem aanstellen als databeheerder die zicht houdt op het gegevensbeleid van het leersysteem;
  • Instellen op welk termijn bepaalde data worden verwijderd als een medewerker of cursist uit het systeem wordt gehaald;
  • Medewerkers of cursisten hun eigen gebruikersdata laten exporteren;
  • Medewerkers of cursisten de algemene sitevoorwaarden laten lezen en hiermee akkoord laten gaan, alvorens zij toegang krijgen tot het leersysteem;
  • De algemene sitevoorwaarden in meerdere talen weergeven;
  • Nieuwe versies voor de algemene sitevoorwaarden uploaden en inzien welke versie is geaccepteerd door welke medewerker of cursist.

Hoe zit het ook alweer met de AVG-wet?

De AVG, ofwel Algemene verordening gegevensbescherming, zorgt ervoor dat jouw gegevens worden beschermd wanneer je deze doorgeeft aan anderen. Hierbij kan je denken aan onder andere werkgevers en zorgverleners. De wet maakt het verplicht voor organisaties om hun gegevensverwerking in kaart te brengen en anderen hierover in te lichten. Zo weet je wat er met je gegevens gebeurt.

Stap in de goede richting

Wij hebben deze nieuwe functionaliteiten met open armen ontvangen en ook onze klanten zijn enthousiast. Zo zetten we samen een toekomst neer die goed omgaat met gevoelige informatie. Voor vragen over het gebruik van Totara Learn 11 en de bijbehorende functionaliteiten, kan je contact opnemen met Atrivision via info@atrivision.com of via 033 204 80 32.

 

Print Friendly, PDF & Email