Ben je benieuwd naar de voordelen van e-learning? En wil je weten hoe jij e-learning kan inzetten voor jouw bedrijf? In deze blog vertellen we je er meer over.

Rijkere leeromgeving

E-learning helpt om een rijkere leeromgeving te creëren. Je kunt e-learning interactief maken en aan laten sluiten op reële werksituaties. Door vragen te stellen die aansluiten bij praktijksituaties leren cursisten welk gedrag of welke volgorde van handelen er verwacht wordt. Leuke praktijkvragen maken het leren voor de cursisten relevanter en leuker en daardoor blijft de inhoud beter hangen. Heb je een groter budget dan kun je ook video en games inzetten als digitale leermiddelen.

Flexibel leren

Dankzij e-learning kunnen jouw cursisten leren wanneer en waar zij willen. Deze flexibiliteit is goed voor de motivatie, ze werken er aan als het ze uitkomt. De cursist neemt hierdoor de lesstof beter op en onthoudt het ook beter. Ook kan de cursist precies datgene leren wat op dat moment nodig is.

Individueel leren

Cursisten leren in hun eigen tempo precies dat wat ze willen weten. Sommigen zijn snel en hebben al veel ervaring, anderen beginnen net of lezen niet zo snel. Ook is het mogelijk om informatie gemakkelijk nogmaals te lezen. E-learning is hierdoor uitermate geschikt voor cursisten van verschillende niveaus. Daarnaast levert e-learning voor iedereen een besparing op in reistijd en -kosten.

Actueel cursusmateriaal

In een e-learning module kun je als opleider makkelijk aanpassingen doen. Zo hebben jouw cursisten altijd de meest actuele informatie tot hun beschikking. Alle cursisten krijgen bovendien precies hetzelfde materiaal en dat is bij klassikale cursussen niet altijd het geval. Daarnaast zorgt e-learning ervoor dat het leerproces actief is in plaats van passief. Je bent namelijk al met de lesstof bezig voordat je het in een klassikale bijeenkomst bespreekt.

E-learning in de praktijk

We hebben een aantal voordelen van e-learning voor je op een rij gezet. Heeft het je aan het denken gezet en wil je meer weten? Stuur gerust een e-mail naar info@atrivision.com. Of bel ons via +31 33 204 80 32.

Print Friendly, PDF & Email