Online lesmateriaal aanbieden, inschrijvingen van cursisten bijhouden en administratieve taken automatiseren. Het kan allemaal met een online leeromgeving, ook wel leermanagement systeem genoemd. Wil je weten wat een online leeromgeving voor jou als opleider nog meer kan betekenen? In dit blog vertellen we je de meerwaarde van een online leeromgeving.

Inschrijving en voortgang

In een online leeromgeving kun je als opleider cursussen toevoegen, waarvoor cursisten zich kunnen inschrijven. In hun persoonlijke agenda zien de cursisten vervolgens welke activiteiten er op de planning staan. Ook de voortgang en afronding van de cursussen zijn voor iedere cursist zichtbaar in de online leeromgeving.

Examens maken

Een andere mogelijkheid in een online leeromgeving, is het maken van examens. Deze functie maakt het mogelijk om op een makkelijke en snelle manier de kennis van jouw cursisten te testen. Na het afronden van de toets zijn de resultaten meteen zichtbaar. Als opleider bespaar je hierdoor veel tijd.

Cursisten verbinden

Het is daarnaast ook mogelijk om cursisten met elkaar in contact te laten komen in een online leeromgeving. Zo kunnen zij inhoud delen of vragen stellen aan elkaar door middel van de chatfunctie. Hierdoor komt een online leeromgeving dichter bij het 70:20:10 principe en de werkpraktijk.

Administratieve taken

Tot slot kun je administratieve taken rondom de cursus of opleiding automatiseren in de online leeromgeving. Denk hierbij aan het versturen van facturen en e-mails, maar ook aan het bijhouden van educatiepunten.

Een online leeromgeving voor jouw bedrijf

Denk je dat een online leeromgeving iets voor jouw bedrijf is? En wil je dagelijks meer tijd besparen? Bel of mail ons gerust. Of bekijk onze online leeromgeving pakketten.

Meer weten over een online leeromgeving? Bekijk ons e-book

Print Friendly, PDF & Email