Je staat voor de uitdaging om een platform te kiezen om je leeraanbod beschikbaar te stellen aan je klanten. En je wilt natuurlijk ook dat het aanbod makkelijk te beheren is. Je hebt al ‘even’ op internet gezocht en vond tientallen resultaten op leerplatform, leermanagement systeem (LMS) en e-learning. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wees gerust: het leerplatform is niet zo spannend. Wat telt is dat jouw klanten tevreden zijn en dat jij winst maakt. Om dat te realiseren heb je in de eerste plaats een business partner nodig. In dit blog lees je hoe een partner jou kan helpen.

Implementeren van een leerplatform

Stel dat je jouw kantoor wil laten verbouwen, hoe pak je dit dan aan? Waarschijnlijk ga je op zoek naar een aannemer of werkbegeleider die je hierbij helpt. Zo kun jij je tijd blijven besteden aan je werk en helpt de aannemer je bij het maken van ingewikkelde beslissingen. Hij of zij luistert naar je wensen, geeft advies en zorgt dat het werk gedaan wordt. Jij loopt regelmatig met de aannemer een rondje om te zien of het mooi wordt en jullie bespreken samen de planning en het budget.

Gelukkig is het implementeren van een leerplatform niet zo complex als een flinke verbouwing, maar er komt wel specifieke kennis bij kijken. Als je dat niet zelf in huis hebt en/of de tijd er niet in wilt steken, is het dan niet logisch ook hiervoor een partner te zoeken?

Introductie van e-learning modules

Als je e-learning modules wilt aanbieden moeten die ontwikkeld worden. De introductie van e-learning heeft ook impact op andere onderdelen van de opleiding. Je hebt dus in meerdere of mindere mate herontwikkel werk te doen.

Dan moet het leerplatform er komen. Voor een commerciële opleider is een basis leerplatform voldoende; je hebt een online catalogus nodig met een goede gebruikersomgeving, een goed afhandelingsproces en voldoende rapportagemogelijkheden. Andere functionaliteiten maken het ingewikkeld en moeten ook betaald worden.

De gevolgen van een leerplatform op je proces

En vergeet tot slot niet dat het werken met een leerplatform gevolgen heeft voor je proces:

  • Wat verandert er aan het inschrijvingsproces en de communicatie?;
  • Hoe ga je om met technische vragen over e-learning content?;
  • Wordt de wijze van betalen anders?

Kunnen we jou helpen?

Samen met mijn collega’s houd ik van de rol van aannemer: meedenken, vormgeven, inrichten en ondersteunen. Ons doel: zorgen dat jouw klanten blij worden van de online leeromgeving. Kunnen we je daarmee helpen? Neem dan contact met ons op.

Print Friendly, PDF & Email