Denk je aan het implementeren van een leermanagementsysteem? Dan is één van de eisen die je waarschijnlijk stelt dat het systeem gebruiksvriendelijk moet zijn. Met een duidelijke opzet en eenvoudige navigatie. Want ook de medewerkers die niet gewend zijn om met computers te werken, moeten het begrijpen. Uit onze ervaringen kunnen we zeggen dat Totara Learn een zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving is en onze klanten bevestigen dit.

Totara Learn

Totara Learn biedt u alles wat u nodig heeft om leren en ontwikkelen in beeld te brengen en te managen. Totara Learn is niet voor niets zo populair bij bedrijven en instellingen. De flexibiliteit en schaalbaarheid biedt vele kansen. Wat kun je allemaal in het LMS van Totara Learn?

  • Bepaalde vaardigheden aan een werknemer koppelen op basis van positie en organisatie.
  • Zien wie relevante opleidingen heeft behaald en wanneer.
  • Volgen en toewijzen van specifieke competenties en opleidingen.
  • Toegang tot face–to–face opleidingsmanagement, opleidingen boeken en de aanwezigheidsregistratie bijhouden voor klassikale trainingen.
  • Specifieke rapportages maken en de resultaten filteren en exporteren.
  • Het biedt verbeterde thema’s die volledig in jouw eigen merk te passen zijn.

Gebruiksvriendelijkheid Totara Learn

Totara Learn is gebaseerd op de meest gebruikte leeromgeving wereldwijd: Moodle. Totara Learn is aangepast voor het gebruik in bedrijven en organisaties, waar Moodle gemaakt is voor school- en universiteitsomgevingen. Totara is schaalbaar in gebruik en flexibel in uitbreidingen en hierdoor is er veel mogelijk. De gebruiksvriendelijkheid van Totara Learn is zeer goed. Het is eenvoudig in gebruik door duidelijke iconen, een goede, intuïtieve navigatie en overzichtelijke informatie. Dit alles wordt aangepast aan de huisstijl en terminologie die binnen de organisatie gebruikt wordt. Het hoofdmenu binnen Totara Learn toont alleen de knoppen die horen bij de rol van diegene die ingelogd is. Zo ziet een manager bijvoorbeeld wel een knop voor Rapporten, maar de gewone medewerker niet, tenzij anders ingesteld uiteraard.

Praktijkvoorbeeld: Totara Learn bij ZONL

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) kwam bij ons met de wens om hun medewerkers goed te faciliteren en te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook wilden ze de voortgang van die ontwikkeling kunnen volgen. Wij bevolen Totara Learn aan en gingen met ZONL in gesprek.

ZONL wilde graag een Proof Of Concept laten doen door de medewerkers zelf, zodat de medewerkers konden kiezen welk leermanagementsysteem zij het fijnst vonden. En zo ging Totara Learn de strijd aan met meerdere andere leeromgevingen. Uiteindelijk koos ZONL voor Totara Learn vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Zonder dikke handleidingen begrepen de medewerkers hoe Totara Learn werkte.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het leermanagementsysteem van Totara Learn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Meer weten over een leermanagement systeem? Bekijk ons e-book

Print Friendly, PDF & Email