Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL)

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) is de grootste zorgaanbieder en werkgever in de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. Bij de Zorggroep werken circa 1600 medewerkers en er zijn nog eens ruim 1000 vrijwilligers aan de organisatie verbonden. ZONL levert voornamelijk Wlz, Zvw en Wmo-zorg.

Waarom een leermanagement systeem?

ZONL wil medewerkers goed faciliteren en ondersteunen in hun ontwikkeling en de voortgang van die ontwikkeling kunnen volgen. Daarvoor is gekozen te gaan werken met een leermanagement systeem. Ze kozen voor Totara Learn, omdat dit systeem uit de Proof of Concept van drie aanbieders de meest gebruiksvriendelijke leeromgeving bleek te zijn voor hun medewerkers.

Totara Learn

Totara Learn is een bestaande open source leeromgeving die gebaseerd is op de meest gebruikte leeromgeving wereldwijd: Moodle. Atrivision gelooft dat het leermanagement systeem van Totara organisaties alles biedt wat ze nodig hebben om leren binnen de organisatie te managen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van Totara Learn die binnen ZONL geïmplementeerd zijn:

  • Het systeem is in de huisstijl van ZONL opgeleverd.
  • De HR gegevens worden automatisch ingelezen in Totara Learn, het gaat dan om medewerkers-, organisatie- en functiegegevens.
  • Medewerkers hoeven niet nog een wachtwoord te onthouden, ze loggen in op de computer of op het intranet met het wachtwoord van hun ZONL account en dan kunnen ze het leermanagement systeem benaderen zonder extra inlog (Single Sign On).
  • Een aantal cursussen zijn toegewezen aan groepen die gebaseerd zijn op de functie die iemand heeft, voor andere cursussen kunnen medewerkers zich zelf aanmelden.
  • Kwaliteitsborging wordt ingezet door bevoegdheden en bekwaamheden af te tekenen in het leermanagement systeem. Dit is direct inzichtelijk voor het betreffende team en het management via een simpel rapport.
  • De binnen ZONL reeds bestaande klassikale cursussen zijn overgezet naar het leermanagement systeem waar ze geboekt worden. Ook wordt hierin de aanwezigheid bijgehouden.
  • Ook de nieuw aangeschafte e-learningmodules worden nu via het leermanagement systeem gevolgd en de voortgang wordt hierin bijgehouden.

Wat zijn de resultaten van Totara Learn bij ZONL?

ZONLDe reacties op de leeromgeving van Totara Learn zijn positief. De implementatie van het leermanagement systeem is in de eerste helft van 2017 afgerond. Inmiddels werkt ongeveer de helft van de medewerkers met het systeem en hun reacties zijn positief.

De verwachting is dat in de loop van 2017 ook de andere helft van de medewerkers gebruik zullen gaan maken van de leeromgeving. Er wordt dus al goed gebruik gemaakt van de leeromgeving en het organiseren en regisseren van cursussen is sterk vereenvoudigd.  “Goed project, hoog tempo, goed resultaat met een mooi perspectief”, aldus Marike Spijker en Jeanet de Vries, functioneel beheerders van het leermanagement systeem binnen ZONL.

Meer weten over een leermanagement systeem? Bekijk ons e-book

Print Friendly, PDF & Email