Verbeterde rapportagemogelijkheden, altijd werken in de nieuwste versie die voldoet aan de laatste eisen en als organisatie klaar zijn voor de toekomst, dat zijn de belangrijkste voordelen van SumTotal Talent Suite. Dit is het enige compleet geïntegreerde systeem voor talentmanagement én leermanagement. Atrivision heeft het Laurentius ziekenhuis ondersteund bij de migratie van SumTotal. Wat houdt deze migratie in en waarom was dit nodig? Dat vertelt Sander Koren, Senior Implementatie Consultant bij Atrivision, u graag.

Wat houdt de migratie van SumTotal in?

Sander: “Een upgrade naar de nieuwste versie van SumTotal die er is, de SumTotal Talent Suite. Bij de migratie van SumTotal wordt de hosting van het systeem verplaatst van de servers van Atrivision naar de servers van SumTotal. Voor Atrivision betekent deze verandering dat wij ons puur kunnen richten op de inrichting van het systeem voor de klant en ons niet hoeven bezig te houden met de techniek daarachter, omdat het niet meer draait op onze eigen servers. SumTotal Talent Suite biedt onze klanten veel voordelen.”

Waarom moest deze migratie plaatsvinden?

Sander: “Het Laurentius ziekenhuis werkte met een leermanagementsysteem dat inmiddels wat verouderd was. De nieuwe versie werkt in alle browsers en zelfs op telefoons. Ook is het systeem veel flexibeler. Wijzigingen zijn eenvoudig door te voeren, waardoor maatwerk gereduceerd wordt. Daarnaast zijn de hostingkosten minder, is de beveiliging optimaal én biedt het veel mogelijkheden.”

Hoe heeft Atrivision de migratie begeleid?

Sander: “In de aanloopfase trainden we de medewerkers. We hebben een aantal sessies gedaan om hen kennis te laten maken met het nieuwe systeem. Ook namen we de huidige inhoud en processen onder de loep. Is dat wat we doen de goede manier? Vervolgens startte de daadwerkelijke migratie. Maar daar stopt het niet. We zorgen voor een goede nazorg en begeleiden de beheerders nog dagelijks bij vragen die langskomen en we helpen ze met het fine tunen van het leermanagementsysteem zodat het optimaal ingezet kan worden.”

Wat merken medewerkers van de migratie zelf?

Sander: “Eindgebruikers kunnen het oude systeem tijdens de migratie gewoon blijven gebruiken. De migratie zelf duurt ongeveer twee weken. Over een periode van drie dagen configureren we het systeem verder en kan het nieuwe systeem live. Eindgebruikers kunnen slechts twee dagen geen gebruik maken van het systeem, dus het heeft een minimale impact op hen.”

Wat heeft de geïmmigreerde omgeving voor voordelen voor de klant?

Sander: “SumTotal Talent Suite is op dit moment het enige systeem dat talentmanagement en leermanagement integreert in één systeem. Er zijn bedrijven die zeggen dat ze hetzelfde doen, maar daar blijven het verschillende systemen. Wijzigingen moeten daardoor bijvoorbeeld in beide systemen ingevoerd worden. Met SumTotal zit echt alles in één systeem. Het voordeel van SumTotal is ook dat het altijd voldoet aan de laatste eisen. Omdat het systeem draait op de servers van SumTotal zelf, worden upgrades altijd uitgevoerd. Daarnaast is het uiterlijk compleet vernieuwd en niet onbelangrijk: de rapportagetool is flink verbeterd. In het oude systeem zat een rapportagetool dat niet flexibel was. Het nieuwe systeem heeft een volledig nieuwe rapportage tool. Hierdoor hebben organisaties veel meer mogelijkheden voor het maken van een maatwerk rapportage.”

Atrivision: de exclusieve partner van SumTotal

Atrivision is de exclusieve implementatiepartner van SumTotal in de Benelux. Sander: “SumTotal is te gebruiken wanneer een medewerker wordt geworven tot wanneer hij weggaat. Alles is vast te leggen in één systeem, waardoor complete carrières bijgehouden kunnen worden. Met SumTotal bent u klaar voor de toekomst”.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Print Friendly, PDF & Email