Totara heeft hun negende grote release uitgebracht: Totara LMS 9. Hiermee laat Totara zien dat zij altijd op zoek zijn naar innovaties die bijdragen aan het organiseren van leren. Atrivision gelooft dan ook dat Totara alles biedt wat jij nodig hebt om leren binnen jouw organisatie te managen. Maar wat maakt Totara LMS 9 anders dan de vorige versies? Wij vertellen je de belangrijkste veranderingen.

Seminar Management

Totara 9 geeft beheerders meer controle over “blended learning” oftewel: gemengd leren. Het gemengd leren combineert de praktische voordelen van het afstandsleren (e-learning) met de didactische voordelen van de klassiekere leermethoden (in klasverband of coaching).

Daarnaast heeft de seminar/bijeenkomsten module van Totara 9 een aangepaste navigatiestructuur. Je kunt hierdoor beschikbare trainingruimtes, trainers en benodigdheden inplannen. Ook kun je de inschrijvingen van (e-learning) trainingen zien en zie je in één oogopslag wie bij de klassikale opleidingen aanwezig waren. De lessen zijn terug te vinden in het leermanagementsysteem. Hierdoor kunnen de deelnemers de lessen uitprinten en nalezen.

Nieuw uiterlijk

Totara 9 heeft een nieuw standaardthema en een verbeterde site-hiërarchie en –navigatie. Hierdoor is het mogelijk om jouw eigen huisstijl terug te laten komen in het systeem. Zo kun je eenvoudig de kleuren, afbeeldingen en lettertypes aanpassen zodat het systeem past binnen jouw organisatie.

Verbeterde prestaties met PHP7

PHP is uitgegroeid tot de meest gebruikte scripttaal. De grootste systemen werken hiermee. PHP is daarom niet meer weg te denken uit webontwikkelingsland. Totara LMS 9 levert ondersteuning voor de nieuwste versie van PHP: PHP 7. En dat niet alleen: Totara 9 ondersteunt een nieuwe Javascript-implementatie voor de documentatie voor ontwikkelaars.

Dynamisch toewijzen van leerplannen

Gebruik je meerdere leerplannen? Totara 9 biedt beheerders de mogelijkheid om dynamische en op doelgroep gebaseerde leerplannen te gebruiken. Hierdoor kun je de leerplannen op het juiste moment aan de juiste gebruikers toewijzen.

Meerdere functies bij één gebruiker

Sommige gebruikers hebben meer dan één functie binnen jouw organisatie. En soms zijn die functies onderverdeeld bij verschillende managers. In Totara 9 is het mogelijk om deze verschillende functies toe te wijzen aan de gebruiker. Beheerders kunnen deze gegevens synchroniseren en meenemen in de rapportages.

Nieuwe blokken

Wil de gebruiker de cursus hervatten waar hij of zij mee bezig was? Dat is mogelijk met Totara 9. Er zijn namelijk twee blokken toegevoegd: “Mijn huidige cursussen” en “Laatst bekeken cursussen”. Hierdoor ziet de gebruiker in één oogopslag met welke cursus hij of zij bezig was en wat relevant is op dit moment.

Toegankelijkheid

Totara 9 is verbeterd op het gebied van toegankelijkheid. Onder andere het vervangen van HTML-tabellen met toegankelijke alternatieven en een reeks andere toevoegingen die zijn ontworpen om de ervaring van gebruikers te verbeteren.

Nieuwe vraagtypes

Beheerders kunnen hun toetsen nu uitbreiden met nieuwe vraagtypes. Vanaf nu is het mogelijk om:

  • juiste antwoorden of combinaties te slepen;
  • ontbrekende woorden in te vullen;
  • te klikken op de juiste plek op een vlak of een afbeelding.

Totara blijft vernieuwen

Totara LMS heeft vele nieuwe toepassingen die het managen van leren nog overzichtelijker en eenvoudiger maken. Totara blijft luisteren naar de wensen en behoeften van de klanten. Zo zei Richard Wyles, directeur van Totara Learning: “Dit is onze negende grote release in vijf jaar. Terugkijkend was het moeilijk te voorspellen wat de omvang en de kracht van ons huidige leerproduct zou zijn, dus het is niet in te schatten wat we de komende vijf jaar kunnen realiseren met een voortdurende, versnelde innovatiecurve.”

Totara LMS 9 bij Atrivision

Wij helpen jou graag met het implementeren van Totara LMS 9. Heb je nog vragen over deze innovaties of wil je in gesprek gaan over jouw mogelijkheden? Wij horen het graag!

Print Friendly, PDF & Email