De talenten van mensen benutten, dat vindt gemeente Rotterdam erg belangrijk in alle ontwikkelingen die in en om de gemeente gaande zijn. Zo belangrijk zelfs dat de gemeente een team heeft samengesteld om zich te verdiepen in deze materie. Wat is talent management en wat kan de gemeente hiermee voor hun medewerkers? Met die vraag kwamen ze bij Atrivision terecht. Wij helpen gemeente Rotterdam om de talenten binnen de organisatie in kaart te brengen. Want met 12.000 man in dienst heeft de gemeente naar eigen zeggen goud in handen. Lees hier meer over dit project en laat u inspireren.

Wat was de aanleiding?

Gemeente Rotterdam zocht naar een businesspartner die hen kon helpen met talent management. Het ging met name om de systematiek en het inrichten van de werkprocessen op basis van de missie en strategie. Daarmee willen ze meer nadruk gaan leggen op de sterktes van medewerkers, zodat ze mensen optimaal leren inzetten vanuit hun kracht. Want de mens staat centraal bij deze gemeente. En het geloof in de talenten van medewerkers is dan ook groot. Daarom zocht het team heel specifiek naar een businesspartner die naast hen zou staan en ze zou begeleiden in talent management.

Waarom Atrivision?

Astrid Suurmeijer, teamleider van het team Ontwikkeling binnen de gemeente Rotterdam: “Er zijn veel commerciële partijen met  verkooppraatjes. Wij zochten echt iemand met een goed verhaal die met ons meedenkt. Die naast ons staat en ons echt verder kan helpen. Dat vonden we bij Atrivision. Zij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van talent management en dan met name procesmatig. Dat vond ik nergens anders.”

Waarom is talent management zo belangrijk?

Astrid: “We hebben 12.000 mensen in dienst en ieder neemt zijn of haar eigen talenten mee. We hebben dus echt goud in handen. Wat als we dat goud echt gaan ontginnen?! Het potentieel van mensen wordt goed benut als ze doen waar ze goed in zijn. Ik geloof dat werken vanuit je talenten een basiswaarde is om je werk goed en met plezier te doen.”

Wat is de toekomstvisie van gemeente Rotterdam?

Astrid: “Onze toekomstvisie is dat iedereen bij gemeente Rotterdam werkt vanuit zijn of haar talent. We willen onze medewerkers helpen om hun talenten te ontdekken. Mensen zien het vaak als vanzelfsprekend dat ze iets goed kunnen. Maar dat is het niet, het is hun talent. Mensen moeten zich hiervan bewust worden. Wanneer we de talenten goed in beeld hebben, kijken we of en hoe we die in kunnen zetten. Dat helpt de medewerkers om hun plek te vinden. Of het nu binnen of buiten onze gemeente is. Het brengt iedereen tot bloei.”

Talent Management

Hoe helpt Atrivision gemeente Rotterdam?

Astrid: “Atrivision heeft kennis en ervaring op gebieden waar wij nog volop aan het pionieren zijn. Atrivision denkt goed mee over de slimste manieren om alles rond talent management te organiseren. Ze helpen ons ontzettend om alles in kaart te brengen. Ook geeft het ons richting om goede keuzes te kunnen maken. Dit is voor ons super fijn. Ze denken echt mee.”

“Ik raad Atrivision zeker ook bij andere bedrijven aan. Ik werk vooral samen met Robina. Ik vind het fijn dat Robina zo proactief is. Ze zet dingen op een rijtje en ze checkt goed of we nog op het goede spoor zitten. Ze denkt echt overal aan. Dat vind ik heel fijn werken.”

Wat is er nu veranderd binnen de gemeente Rotterdam?

Gemeente Rotterdam stuurde eerst niet op talent. Net als veel andere overheden en bedrijven. Astrid: “Voorheen focusten we ons vooral op wat de medewerkers nog niet konden. Nu kijken we naar wat de medewerkers wél in huis hebben. Dat is een veel positievere benadering. Talent speelt daarin een grote rol.”

Ook het potentieel van jouw medewerkers benutten?

Wil je ook al het potentieel uit jouw personeel halen en dit vol benutten voor jouw organisatie? Wij helpen je graag op weg. Neem gerust eens contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer weten over talent management? Bekijk ons e-book

Print Friendly, PDF & Email