22 mei 2014 – In Amersfoort zijn wij klaar voor ons eigen Learning Lab. Deze keer staat ons Learning Lab volledig in het teken van het implementeren van het 70:20:10 principe door middel van een Learning Ecosystem.

70:20:10 implementeren70:20:10 implementeren

Het 70:20:10 principe stelt dat 70% van het leren tijdens het werk plaatsvindt. 20% door sociale interactie en 10% door formele training & opleiding. Een goede richting, maar in de praktijk veelal verwarrend en abstract. Wij spreken liever van het bouwen van een Learning & Performance Ecosysteem, die de vereiste integrale benadering van leren beter verwoordt.

Meer weten? Vraag ons gratis e-book ‘Learning Ecosystem’ aan.

Learning-Lab-2Toegevoegde waarde van een Learning Ecosystem

Tijdens ons Learning Lab zijn we eerst ingegaan op de definitie van een Learning Ecosystem. Wat is het en hoe kan ik het toepassen in mijn organisatie? Zeker nu we zien dat werken en leren in organisaties enorm in verandering is, wordt het belang van het toepassen van een Learning Ecosystemen vergroot, het:

  • Stimuleert een High Performance Cultuur
  • Biedt ruimte voor talent
  • Ondersteunt organisatieontwikkelingen

Voordelen waar vele organisaties op zitten te wachten.

Aan de slag met het 70:20:10 principe

Learning-Lab-3Na de uitleg zijn we in twee groepen aan de slag gegaan om het 70:20:10 principe toe te passen voor twee praktijkcases: Defensie en de Belastingdienst. Beide groepen hebben invulling gegeven aan de 70:20:10 verdeling met het Learning Ecosystem in gedachten. Opvallend was dat bij de terugkoppeling bleek met name de bedrijfscultuur in beide gevallen van grote invloed is binnen het leerbeleid van de desbetreffende organisatie. Een pijler die veel aandacht vraagt om leren en ontwikkeling te stimuleren.

Dank voor je deelname

Het Learning Lab hebben we afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Bij deze willen we alle deelnemers bedanken voor hun actieve bijdrage.

Tot het volgende Learning Lab!

Wil jij weten wat een Learning Ecosystem voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan nu ons gratis e-book ’Learning System’ aan. Je krijgt het e-book zo snel mogelijk toegestuurd.

Meer weten over 70:20:10? Bekijk ons e-book

Print Friendly, PDF & Email