Den Bosch – 3 december 2013. Het innovatiehuis is afgeladen. Bezoekers vanuit uiteenlopende branches zijn bijeengekomen om te luisteren naar de presentatie over trends en ontwikkelingen van het nieuwe leren gegeven door e-learning expert drs. Wilfred Rubens.

Het Nieuwe Leren noodzaak of trend

Hij wijst ons erop dat de trends op het gebied van e-learning tot stand komen door de mix van technologische ontwikkelingen en vernieuwde didactische inzichten. Hierdoor ontstaan nieuwe leervormen (e-learning, blended learning), krachtigere leermiddelen (online video’s en simulaties) en veranderende opvattingen over leren (flipped classroom en activerende didactiek).

Het Nieuwe Leren noodzaak of trend

Drs. Daan Assen neemt  vervolgens het woord over om te laten zien welke technologieën ingezet kunnen worden om het nieuwe leren handen en voeten te geven. Wat komt er kijken bij een Mobile Learning traject en waar moet je aan denken wanneer je gamification wilt toepassen binnen de leeromgeving. Een aantal casus passeren de revue om de veelzijdigheid en mogelijkheden van het nieuwe leren te demonstreren.

Na de presentaties is het tijd voor de deelnemers om zelf aan de slag te gaan. Men heeft de keuze uit drie workshops: Mobile Learning, 70-20-10 leren op het werk en Gamification van leren. Fanatiek ging men aan de slag met eenzelfde business case om te komen tot de optimale toepassing van het nieuwe leren voor een supermarktketen.

Het Nieuwe Leren noodzaak of trend

Na ruim een uur brainstormen, leren, lachen en nadenken werd de uitkomst gepresenteerd aan de vakjury.  Uit de oplossingen werd uiteindelijk het ‘Gamification team’ gekozen als winnaar. Hun idee om het individuele leren van de vakkenvuller middels het inzetten van een mobile schappenrace te combineren aan een incentive voor de gehele organisatie viel bij de jury in de smaak. Zij gingen er met de eeuwige roem vandoor.

Het Nieuwe Leren noodzaak of trend

Op de vraag of het nieuwe leren een noodzaak of trend is kan na deze dag volmondig hetzelfde antwoord worden gegeven: een noodzaak. De huidige markt vraagt om flexibiliteit van organisaties en zijn medewerkers. Innovatieve leermethoden helpen dan om kennisdeling en leren effectiever, toegankelijker en leuker te maken. Het nieuwe leren; we kunnen er niet meer om heen.

Wil je meer weten over het nieuwe leren en de manier waarop wij deze inzetten? Neem gerust contact met ons op via info@atrivision.com of bel naar 033 750 8740.

Bewaren

Meer weten over mobile learning? Bekijk ons e-book

Print Friendly, PDF & Email